İkinci El Ürün Faydaları

09.04.2021
İkinci El Ürün Faydaları

İkinci el eşya alışverişinin geçmişi birkaç yüzyıl öncesine, yani 1300'lere kadar izlenebilir. Geçmişte pahalı kıyafetlere parası yetmeyenler bu yöntemi kullanmaya başladılar. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, günümüzde ikinci el eşya alışverişi gittikçe yaygınlaşmış ve çeşitli ikinci el ürünler ticarete başlamıştır. Pazar, ikinci el kıyafetlerin yanı sıra internette ve yerel mağazalarda da yer alan araçlar, ikinci el elektronik, bilişim ürünleri, beyaz eşya ve aklınıza gelebilecek her türlü ürünü kapsıyor. Sürdürülebilirlik ilkelerini her zaman takip eden ikinci el eşya pazarı, son yıllarda küresel olarak büyüyor ve 2022 yılına kadar 41 milyar ABD dolarına, bugün ise 20 milyar ABD dolarına ulaşması bekleniyor. Aynı rapora göre, ikinci el elektronik, pazarın yüzde 20'sini oluşturuyor. Yüzde 49'u kıyafet. İkinci el eşya ticareti, teknolojinin yaygınlaşmasıyla popüler hale geldi. Pek çok ürünün satın alındığı internet dünyasında giyim ve ev eşyalarının tercih edilen ikinci el eşya olduğu iyi bilinmektedir. Günümüzde ikinci el eşya almanın avantajları çok belirgindir. Bazıları;

  • Uygun Fiyat,
  • Gereksiz alışverişleri önleyin,
  • Alıcıları mali baskı oluşturmaya zorlamayacaktır.

Çocukların kirası, faturaları ve harcamaları hakkında konuştuğumuzda, harcamalar arttıkça, harcamalardan tasarruf etmenin daha iyi yollarının önemini anlıyoruz. Satın almadan önce fiyatları araştırmak ve karşılaştırmak önemlidir. Uygun fiyatlı alışveriş söz konusu olduğunda, ikinci el alışverişi düşünün. İkinci el alışveriş ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da popülerdi, şimdi ise benim ülkemde çok yaygın. İkinci eli tercih etmenin birkaç farklı nedeni vardır.

Elbette akla gelen ilk şey kârdır. İyi çalışır durumda olan ve bazı nedenlerden dolayı, mağaza fiyatından daha düşük olacağı için genellikle uygun fiyatlı ürünlerdir. Özellikle günlük ihtiyaçlar gibi ürünlerde birçok farklı tasarımla karşılaşılabilir ve ürünün bir hikayesi olabilir. Kaliteli ve popüler markaları uygun fiyatlarla bulabilirsiniz. Kullanılmayan ürünleri satmanız için motivasyon sağlayan ikinci el ürünleri satın almaktan memnun olun. Hem para kazanıyorsunuz hem de fazla paradan kurtuluyorsunuz.

Bunları uygulamaya ekleyerek, evde giymediğiniz birçok kıyafeti değerlendirebilirsiniz. Burada kazanacağınız parayla diğer ihtiyaçları karşılayabilir ve küçük maliyetli bir döngüye girebilirsiniz. Sadece ikinci el ürün satın almak için para harcamakla kalmaz, aynı zamanda her zamanki gibi takas yoluyla ikinci el ürünler satın alabilirsiniz. Elbette bu örneği büyük bir üründe kullanmak mümkün değil. Özellikle günlük ihtiyaçlarınızı karşılayan ürünlerde ikinci el ürünlerin bu avantajından yararlanabilirsiniz. Aynı zamanda farklı yerlerden satın alınan ürünleri kontrol etme imkanına da sahip olacaksınız. Alıcılar ve satıcılar arasında iyi bir iletişim sürdürülmelidir. Bir ürün satın almak istiyorsanız, o ürünle ilgili incelemeleri görüntüleyebilirsiniz. Kısacası ikinci el ürün alırken iyi bir araştırma yapmalısınız. Bir uygulama veya web sitesi üzerinden satın alma yapıyorsanız, işe yaradığı için iade koşullarını iyi okumakta fayda vardır, bu nedenle ürünün kullanım ömrünün yanı sıra normal hizmet ömrünü ve orijinal fiyatı anlamanız gerekir.

Tümü